De ce este o idee buna sa-ti construiesti un duplex

Daca vrei sa cumperi o casa, dar nu dispui de un buget mare sau nu ai gasit nicio oferta avantajoasa in zona pe care ti-o doresti, construirea unui duplex ar putea fi solutia problemelor tale. De cele mai multe ori, casele in oglinda sunt utilizate pentru doua familii, ceea ce imparte cheltuielile de achizitie ale acestora.  

Top 5  motive sa-ti construiesti un duplex

Preturile. Un lucru surpinzator poate este ca un duplex poate reprezenta o alternativa financiara mult mai rentabila decat cumpararea a doua case separate. De regula, duplexurile au preturi mai mici decat casele obisnuite, iar investitia ta este si mai redusa atunci cand este achizitionat de catre doua familii.

Venituri potentiale amplificate. Achizitionarea unui duplex poate aduce beneficii pe termen lung. Acest tip de locuinte reprezinta potentiale surse de venituri, deoarece o parte a sa poate fi data catre inchiriere, fara insa ca proprietarul sa ramana fara o locuinta.

Multiple optiuni. O casa duplex ofera proprietarului mai multe optiuni. In timp ce poti locui intr-o parte a duplexului, cealalta poate avea multiple scopuri. De exemplu, poate servi drept birou pentru zilele in care lucrezi de acasa, sau de ce nu, poti gazdui aici prietenii sau rudele veniti in vizita sau persoanele varstnice din familie care au nevoie de ajutor zilnic.

Mai mult spatiu. Construirea unui duplex necesita mai putin spatiu decat proiectarea a doua case separate. Acest lucru inseamna ca este necesar mai putin teren si, probabil, ca vei beneficia de o curte mai mare.

Design atractiv. Duplexurile sunt, prin definitie, case construite simetric. Chiar daca multa lume nu acorda foarta multa importanta acestui aspect, acest lucru este totusi important Tocmai aceasta simetrie reprezinta un plus atunci cand vorbim despre partea estetica a unei constructii.

Lasand la o parte celelalte beneficii, de departe cel mai important avantaj pe care il ofera construirea duplexurilor tine de parte financiara. De foarte multe ori, pretul unui duplex este cu aproximativ un sfert mai redus decat cel al unei case normale si asta pentru ca instalatiile, peretii si acoperisul sunt comune pentru ambele parti ale cladirii.

One Design pune la dispozitie proiecte de case duplex la preturi avantajoase, oferindu-ti inca un motiv pentru care ar trebui sa iei in calcul construirea unui duplex!

Toate articolele