Locuinta individuala casa SB - parter + 2 etaje

Amplasata in sectorul 4 al municipiului Bucuresti, in zona de case din Alunisului, pe un lot de teren cu o deschidere de 10 metri si o suprafata totala 260mp, locuinta propusa va servi pentru doua generatii, o familie in etate si familia celor doi tineri care de curand au devenit parinti pentru prima oara. Avand in vedere incadrarea terenului in PUG (Planul Urbanistic General) al Bucurestiului si conditiile de amplasare, in acest caz a fost necesara elaborarea unei documenatii de urbanism de tip PUD (Plan Urbanistic de Detaliu) pentru stabilirea retragerilor fata de limitele laterale si posterioare, amplasarea constructiei pe parcela si conformarea arhitectural-volumetric a viitorului imobil. 

Terenul este unul cu probleme dificile de amplasare a constructiei avand in vedere existenta unui calcan pe o latura si latimea extrem de mica (9,8m) din care conform PUD a fost alocat o retragere de 3 metri fata de cealalta limita laterala. In acest context latimea maxima posibila a casei este de 6,80m, ceea ce conduce la diverse probleme de configurare a spatiilor interioare, astfel incat toate sa beneficieze de lumina naturala. Tinand cont de solicitarea beneficiarul de a utiliza maximul de suprafata totala construit desfasurata, a devenit o provocare realizarea conceptului arhitectul pentru acest imobil. 

O casa pentru o familie tanara cu copii si care alege sa locuiasca cu parintii

Idea volumetrica este reprezentata de crearea a doua volume, unul care include parterul si etajul 1, iar cel de-al doilea volume pentru etajul 2, diferentiate prin cromatica si materialele utilizate. Daca pentru parter si etajul1 s-a propus tencuiala decorativa alba, pentru etajul 2 s-a optat pentru o placare cu placi HDF gri antracit. Tamplaria a fost cuplata prin intermediul unei fatade ventilate din panouri cu finisaje de lemn pentru a defini o alta dimensiune pentru raportul plin-gol. 

Locuinta beneficiaza la parter de un living, o bucatarie, un loc de luat masa, spatiu tehnic si un grup sanitar, la etajul 1, aparatul matrimonial (dormitor, dressing, baie) si un dormitor cu baie, iar la etajul 2 de doua dormitoare deservite fiecare de cate o baie. Amprenta la sol a locuintei este de 120mp suprafata construita si aproximativ 95mp suprafata utila, iar in total sunt 320mp. 

Sef de proiect: arh. urb. Alexandru-Cristian Balan

Proiectant de arhitectura: arh. Maria Gologan

Toate proiectele