Locuinta individuala Casa AS

Locuinta prezentata se incadreaza intr-o tipologie clara pentru foarte multe terenuri din Bucuresti, iar prin aceasta ne referim la cateva caracteristici pe care le regasim spre exemplu teren ingust, deschidere mica a frontului la strada, constructie existenta, calcan pe una sau doua laturi si restrictii din partea primariei de sector privind edificarea de constructii noi in tesuturi urbane mixte rezultate in urma multiplelor lotizari, divizari si transferuri de proprietate.

Astfel in cazul constructiei de fata discutam despre un teren pe care exista o casa veche, batraneasca si s-a dorim demolarea respectivei constructii si realizarea uneia noi cu un regim de inaltime parter si etaj care sa poate acomoda o familie avand trei membri. Deasemeni in tema de proiectare si dorintele beneficiarilor s-au regasit solicitari precum garajul pentru doua masini, biroul din parter si numarul de trei dormitoare din etaj. 

Daca la parter regasim doar spatii de zi cum sunt bucataria, dining-ul, living-ul, biroul si un grup sanitar, in partea de etaj exista doua dormitoare deservite de o baie si un aparat matrimonial complet compus din dormitor matrimonial, baie si dressing-ul aferent. Din rationamente de optimizare a spatiului si orientarea camerelor catre punctele cardinale si luand in calcul insorirea imobilului s-a optat pentru o scara centrala amplasata catre calcanul cu proprietatea vecina. In acealsi timp garajul a fost amplasat la limita de proprietate cu acces direct din strada pentru un grad de confort sporit dedicat beneficiarilor.

Volumetria este relativ simpla, acoperirea realizandu-se prin utilizarea unei sarpante intr-o apa cu timpane la capetele constructiei, in timp ce finisajele au fost gandite pentru a crea un aspect vizual cat mai placut, albul diminuand masivitatea, iar placarile de lemn si piatra realizand o conexiune intre elementele vitrate. 

Toate proiectele