Acest website foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi calitatea informaţiilor oferite vizitatorilor. Prin continuarea navigării ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.
Atunci cand alegi un teren intr-o zona centrala a orasului suprafata acestuia va fi destul de mica, iar pretul destul de piperat. Peste aceasta se adauga cu siguranta existenta unui calcan al proprietatii vecine, un fond construit masiv cu cladiri avand diverse volumetrii si arhitecturi. Si dac aadaugam si un regulament de urbanism restrictiv privind modul de conformare a cladirii, avem una din situatiile de proiectare extrem de dificile. Un astfel de amplasament complica foarte mult proiectul, genereaza noi provocari pentru arhitecti si ingineri, dar rezultatul poate fi spectaculos.
Amplasamentul pentru casa realizata se afla in Bucuresti, Sector 3, in spatele rondului de la Piata Alba Iulia, intr-o lotizare exclusiv de case, cele mai multe cu aspect modernist, chiar daca unele au o vechime de peste 60 de ani. Locuinta individuala prezentata este dispusa pe un teren cu o suprafata de aproximativ 185 mp. Amprenta la sol a constructiei este de aproximativ 80 mp avand o suprafata desfasurata de apropximativ 195 mp si un regim de inaltime P+E+2E retras.
Repartitia spatiilor interioare este realizata in felul urmator: la parter regasim bucataria, un grup sanitar si camera tehnica, la primul etaj se afla o camera de zi cu loc de luat masa, un dormitor si o baie, iar la etaj se afla dormitorul matrimonial cu baie si dressing, si uscatoria. Tot in zona de parter se afla cele doua locuri de parcare obligatorii conform regulamentului local de urbanism.
Infrastructura este realizata din fundatii continue din beton armat amplasate sub cota de inghet si suprastructura este realizata in cadre din beton armat, stalpi si grinzi din beton armat, ambele fiind realizate conform proiectului de rezistenta si studiului geotehnic si dimensionate conform standardelor de rezistenta si stabilitate. Finisajele peretilor exteriori sunt realizate din tencuiala decorativa culoare alb, placaje de caramida si placaje din panouri fiblo-ciment. Acoperirea constructiei este in sistem terasa necirculabila. Scurgerea apelor pluviale realizandu-se printr-un sistem de scurgere interior asigurand evacuarea rapida a apelor pluviale, prin intermediul unor tevi mascate in ghene de instalatii, direct la canalizarea orasului.