Locuinta individuala casa DB - parter + mansarda

Terenul pentru acest proiect se afla intr-o zona superba de langa Bucuresti, in comuna Dragomiresti-Vale, judetul Ilfov la limita cu teritoriul administrativ al comunei Joita din judetul Giurgiu, la liziera padurii, in mijlocul naturii. In acest cadru mai multe persoane private au realizat locuinte proprii, cochete si de bun gust, cu suficient de mult spatiu intre ele pentru a nu fi sufocant si axandu-se pe spatii verzi generoase. Poate si contextul, padurea dominant o intreaga latura a terenurilor, precum si perdeaua de copaci care asigura intimitatea amplasamentului, au generat suficient de multa inspiratie arhitectilor nostri, care impreuna cu beneficiarul au reusit sa ajunga la un proiect extrem de chic si bine proportionat asa cum se poate vedea din imagini. 

Prin acest proiect se propune realizarea unei constructii avand destinatia locuinta unifamiliala, cu un regim de de inaltime parter si mansarda, constructie dispusa pe un teren de forma regulara avand o suprafata de aproximativ 760 mp. Accesul catre amplasament se realizeaza pe un drum privat, gandit in prealabil pentru toata zona prin intermediul unui PUZ (Plan Urbanistic Zonal) prin care s-au stabilit numeroase reglementari cu privire la modul de construire si amplasare a constructiilor pentru a oferi intimitate si pentru invadarea cat mai putin a cadrului natural de catre factorii antropici. 

O casa pentru cei care pot lucra de la distanta si vor sa se bucure de natura

Infrastructura casei va fi realizata intr-un sistem de fundare constand in fundatii continue din beton armat, iar suprastructura va fi realizata din cadre de beton, din stalpi si grinzi de beton armat, ambele vor fi realizate conform proiectului de rezistenta. In ceea ce priveste acoperirea cladirii, se va realiza o sarpanta de lemn avand o complexitate peste medie, peste care se va monta o invelitoare din tigla ceramica. Finisajele peretilor exteriori vor fi realizate din tencuiala decorativa minerala. Pe anumite zone se vor aplica profile decorative peste care se vor aplica de asemenea finisaje de tencuiala decorativa. Tamplaria exterioara se va realiza din profile PVC de culoarea lemnului (maro inchis).

La parterul cladirii se regasesc mai multe spatii dupa cum urmeaza: dormitor cu dressing si baie, bucatarie, living, birou, grup sanitar, spatiu tehnic si terasa, iar in mansarda se va regasi un dormitor cu baie, o camera de zi care va gazdui o masa de snooker si un spatiu de depozitare.

Spatiile verzi ramase llibere vor fi tratate cu gazon, si pe alocuri plantate cu vegetatie joasa si inalta: 2-3 arbori de inaltime medie, precum si plante de gradina.

Toate proiectele