Locuinta individuala casa TP, parter + etaj

Amplasamentul acestei locuinte este in Sectorul 3 al municipiului Bucuresti, intr-o zona aflata in dezvoltare, astfel ca a fost reglementata prin PUZ Coordonator Sector 3 pentru a se putea autoriza direct lucrarile de construire. Terenul este rezultat in urma alipirii a doua parcele cu scopul de a realiza o locuinta multifamiliala pentru trei generatii, fiecare beneficiind de maximul de confort, chiar daca locuiesc sub acelasi acoperis. Suprata terenului este de aproximativ 590mp. 

Locuinta individuala prezentata are un regim de inaltime P+1E, avand o amprenta la sol in jur de 180 mp si o suprafata totala desfasurata de 350 mp. Parterul cuprinde casa scarii, doua spatii de depozitare, o camera de zi, bucatarie, un grup sanitar si doua dormitoare, fiecare cu baie proprie si un dressing, iar etaj regasim cinci dormitoare, patru bai si un dressing. Infrastructura este realizata din fundatii continue din beton armat amplasate sub cota de inghet conform proiectului de rezistenta si studiului geotehnic si suprastructura in cadre din beton armat, stalpi si grinzi din beton armat, ambele fiind realizate conform proiectului de rezistenta. Acoperirea este realizata in sistem sarpanta cu structura din lemn cu acoperire tigla metalica culoare maro mat. Scurgerea  apelor pluviale se va realiza printr-un sistem de jgheaburi si burlane montate pe fatade, asigurand evacuarea rapida a apelor pluviale.

DIn punct de vedere volumetric s-a optat pentru un singur corp de cladire, compact, dar definit prin elemente de plastica arhitecturala cu scopul de elimina monotonia. Avand in vedere necesarul de spatii prezentate anterior si retragerile impuse prin PUZ, zona edificabila din teren a fost destul de mica si a generat o suprafata condensata a spatiilor, cu posibilitati limitate de expresie arhitecturala si conformare volumetrica. 

Important pentru acest proiect este faptul ca amplasamentul este afectat de supralargirea strazii astfel ca pe toata lungimea terenului, o suprafata avand latimea de 1,5m urmeaza a fi cedata catre Primaria Sector 3 pentru a se putea executa lucrarile de infrastructura rutiera. 

Toate proiectele