Casa de vacanta la munte, Bran, Brasov

Desfaurarea acestei case de vacanta este doar pe parter, fiind situata in zona cea mai inalta a pantei terenului. Terenul dispune de o panta relativ mica, pe directia Sud Nord. Inspre Nord se expune imaginea satului. Astfel volumul casei grupeaza spatiile in functie de aceste referinte. II confera o vedere din incaperile locuibile catre acest peisaj. Pe partea sudica avem bucataria, grupul sanitar, camera tehnica si accesul, iar pe partea nordica avem dormitoarele si livingul.Casa de vacanta la munte, Bran, Brasov

Aceasta succesiune a spatiilor interioare transpun o imagine exterioara de forma alungita cu deschidere catre spatiul exterior doar pe una din laturi printr-o terasa exterioara acoperita. Acoperisul tip sarpanta de lemn incadreaza proiectul in specificul zonei. Invelitoare propusa este din tabla de zinc si imbracata atat planul inclinat cat si cel vertical al acoperisului.

Volumetria casei este structurata pe doua volume diferite ca dimensiuni, usor decalate intre ele atat pe lungime cat si pe inaltime. Finisajele diferite a celor doua volume, lamele de lemn si vopsea decorativa alba creeaza un aspect unitar din punct de vedere compozitional. 

Toate proiectele