Amenajare terasa Rovi's Alexandria

Daca in urma cu trei ani cand am demarat proiectul de reamenajare a ansamblului Rovi’s din Alexandria eram usor sceptici vis-a-vis de cum vor reactiona clientii pe parcursul lucrarilor, acum la final putem spune ca totul a fost in regula. S-a lucrat intai la interior si a rezultat cafe-bar-ul Rovi’s prezentat intr-un alt articol, ulterior, in timp ce clientii s-au mutat in noua locatie au inceput lucrarile la exterior si a rezultat terasa Rovi’s.

Suprafata: 300mp. Timp de proiectare: foarte scurt, o luna. Timp de executie: 3 luni. Rezultat: lasam la aprecierea Dvs.

Discutiile cu beneficiarul proiectului au inceput cu impartasirea din partea acestuia a catorva opinii bazate pe experienta de 10 ani in manageriatul locatiei. Asadar umbrelele au fost excluse din start, la fel si mobilierul din lemn sau metal. Una din problemele principale in zona este caldura foarte mare in perioada de vara. Fiind in centrul orasului, inconjurata de mult beton si asfalt in locatie temperaturile sunt foarte ridicate. Barul exterior de mari dimensiuni – obligatoriu. Zona verde cat se poate de mare, dar fara diminuarea drastica a spatiului pentru servire. Astfel aveam conturata tema de proiectare. Si ne-am apucat de lucru.
Conceptul general al terasei este bazat pe lemn. Daca fatada cladirii ce adaposteste cafeneaua si clubul a fost placata cu lemn special pentru fatade ventilate, structura de acoperire a terasei a fost gandita tot din lemn. S-a creat o pergola inclinata cu sectiuni variabile pentru a oferi un dinamism compozitiei, pergola executata din lemn masiv cu prinderi metalice pentru o rigiditate perfecta. 

Perimetral terasei au fost create jardiniere, fie la nivelul platformei, fie la o inaltime de 1m pentru a crea o perdea de verdeata, menita sa reduca temperatura si pentru a conferi un ambient placut, verde, clientilor. 
Sistemul de acoperire a terasei a reprezentat punctul culminant al proiectului. S-a creat un sistem unic in Romania de acoperire, compus din doua panze per tronson, una amplasata in partea superioara si care este perfect intinsa si una amplasata in partea inferioara avand multiple falduri. Acest sistem permite strangerea panzelor seara pentru a se asigura o ventilare totala a aerului. Intregul sistem de intindere si strangere al panzelor este electric, operatiunile realizandu-se doar prin apasarea unui buton. 

Acelasi principiu a fost folosit pe toata suprafata terasei si a barului cu mentiunea ca in cazul barului, peste panze, a fost montat un policarbonat pentru o protectie suplimentara. Pana la urma in bar se regasesc si foarte multe aparate electrice care neprotejate impotriva apei pot provoca scurt circuite. 

Sistemul de iluminare a fost gandit sa fie perimetral, cu posibilitatea de temporizare a surselor prin utilizarea variatoarelor. Sistemul de sunet utilizat a fost achizitionat de la Bang & Olufsen fiind compus din boxe speciale pentru exterior cu o calitate a sunetului extraordinara.

Mobilierul folosit este realizat din material plastic, imitand impletitura de zambila de apa. Mesele au fost protejate cu blat de sticla sablata, iar scaunele si canapelele au primit perne pentru sezut si spatar din tesatura alba, aceeasi culoare folosita si in panzele de acoperire. 

Intrarea in noua terasa Rovi’s se realiza printr-o poarta metalica, realizata la comanda din teava rectangular de diferite sectiuni si vopsita electrostatic in culoarea negru. Gardul reprezinta o compozitie de plin si gol, de metal, piatra si aluminiu (alucobond-ul copertinei de intrare). Gardul din spatele terasei a fost placat integral cu piatra naturala taiata in fasii de trei dimensiuni pentru a putea face o compozitie cu acestea. 
Finisajul de pardoseala este realizat din beton amprentat combinand trei modele, din care unul fiind preferatul nostru – piatra cubica. 

Cromatica generala a terasei este in ton cu amenajarea interiorului: nuante de bej si maro cu accente de negru si portocaliu. 

Restul... sunt amanunte. Va invitam sa vedeti live aceasta terasa care impreuna cu cafeneaua ar putea face fata cu brio intre cafenele mondene din Dorobanti, daca nu ar fi chiar peste ele.

Toate proiectele