Amenajare interioara patiserie Mr. Cannoli Bucuresti

Proiectul prezentat este o patiserie destinata producerii si comercializarii prajiturilor cannoli. Prin urmare, tema nu putea fi alta decat Sicilia, locul de origine al acestor delicatese, regiune cu o diversitate de traditii si elemente specifice care au fost puse in evidenta pentru a sublinia apartenenta produselor.

Plecand de la dimensiunile spatiului care urma a fi amenajat, s-a constatat necesitatea amplasarii insulei cu vitrine si cu blatul pentru servire central, astfel incat sa poata fi reperata cu usurinta de la intrare, in fata ei fiind asezate cateva ladite si saci cu produse comercializate in Italia. In spatele acesteia sunt dispuse in partea inferioara spatiile de depozitare si diferitele aparaturi necesare in acest domeniu, iar pentru un plus de autenticitate s-a optat pentru realizarea unei hote decorative, de tip butaforie, cu tencuiala decorativa asemanatoare cu cea din vechile case siciliene, inconjurata de placi ceramice cu motive traditionale.

Corpurile de mobilier supendate aduc cu cele din bucatariile neaose, dar sunt in acelasi timp atinse de tehnologia prezentului, el fiind realizate din MDF frezat si vopsit alb, respectiv gri pentru o tenta de modernitate. Contemporanul este adus in scena si prin intermediul corpurilor de iluminat, benzi cu spoturi tehnice de tip industrial si al scaunelor de lemn cu un design pur scandinav.

Pe suprafata oglinzii care are scopul de mari putin spatiul sunt aplicate stickere cu mesaje si citate legate de cannoli si de Italia. Daca o Vespa ar fi ocupat prea mult din suprafata si asa redusa a cofetariei s-a inclinat spre o bicicleta cu accente vintage pe post de picior pentru tejgheauna unde se pot servi prajituri. Placile ceramice, lambriul, laditele cu produse din vitrine si mai ales tablourile cu imagini care exprima cultura, obiceiurile, locurile sau mancarurile specifice Italiei compun atmosfera intregului ansamblu.

Toate proiectele