Amenajare interioara patiserie/covrigarie Rosiori de Vede

O covrigarie in centrul orasului a devenit o noua provocare pentru arhitectii One Design. Pentru a se integra perfect in ansamblul deja existent, dar totodata pentru a se evidentia in desfasurata strazii si pentru a atrage consumatori, alegerea a fost un stil eclectic contemporan. Influentele sunt evidente, de la industrialul din grinzile de lemn cu prinderi metalice, pana la profilele clasice din placarea fatadei principale.

Volumetria trebuia sa transmita in primul rand o imagine de boutique vintage cu diferite detalii specifice, cum ar fi panoul negru pentru meniul de tip tabla de scris, copertina cu pattern apartinand aceluiasi design sau vitrina dispusa pe colt in vazul tuturor. De asemenea, grinzile care se continua pana in pamant sub forma unor coaste pentru sustinerea acoperisului sunt elemente care fac volumul mult mai dinamic si mai iesit din comun. Nuanta lemnului ales pentru executia acestora, cat si detaliile de prindere cu buloane transforma acest obiect intr-unul autentic industrial.

 In completarea acestei imagini vine schela metalica amplasata deasupra constructiei cu numele acesteia “Prezel”, care aduce un aer din vremurile in care cinematografele aveau denumirile realizate din litere volumetrice din metal si expuse intr-o maniera asemanatoare. De altfel, covrigaria este localizata in apropierea vechiului cinematograf “Modern”, iar legatura este una evidenta.

Toate proiectele