Amenajare interioara garsoniera CG Bucuresti

Plan amenajare interioara garsoniera CG

Contextul in care am realizat acest proiect a fost unul nefericit. Garsoniera fusese mistuita integral de catre un incendiu din care nu a ramas nimic in urma decat un ambient negru de fum cu un miros pregnant de ars. A fost necesara decopertarea pana la caramida a intregului spatiu pentru a indeparta orice urma lasat de foc si constructia de la zero a tuturor instalatiilor si ulterior aplicarea finisajelor, rezultatul impresionandu-l pe beneficiar care a reusit sa depaseasca momentul tragic la care a fost martor. 

Tipologia acestor garsoniere nu este cel mai fericit caz de compartimentare arhitecturala realizata in perioada socialista in Romania, bucataria si baia neavand ventilatie sau lumina naturala. Avand in vedere dimensiunile extrem de mici ale chicinetei (nu se poate numi bucatarie) locul de luat masa a fost amplasat in camera. Totusi, bucataria inglobeaza aproape toate elementele necesare, plita, hota, cuptor, masina de spalat rufe, frigiderul fiind amplasat pe hol. Tot pe hol au fost create dulapuri si spatii de depozitare suplimentare. Baia a fost amenajata in stil modern, minimalist, optand pentru un mozaic ceramic, faianta si gresie in placi mari. 

Camera a fost cuplata, pe cat a fost posibil din punct de vedere structural, cu balconul, unde am amenajat un birou si o zona de rafturi. In camera, de comun acord cu beneficiarul, am decis sa amplasam o canapea extensibila, o biblioteca executata la comanda in care si-au gasit loc si cateva spatii de depozitare a hainelor, lenjeriilor, etc. Spatiul fiind mic orice solutie de pat ar fi daunat design-ului, iar adaugare mesei si scaunelor inalte creeaza o volumetrie pe inaltime placuta din punct de vedere vizual.

Intreaga cromatica este in nuante de bej si crem cu accente cromatice pentru a conferi vivacitate spatiului si pentru a-l scoate din monotonie. Stilul de amenajare este o combinatie de retro (caramida aparenta, masa, scaunele, usile) cu elemente moderne (canapea, biblioteca, bucatarie) care reuseste prin multitudinea de elemente sa creeze un ambient complex si linistitor si in acelasi timp flexibil, functional si adaptabil la cerintele cotidiene. 

Toate proiectele