Acest website foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi calitatea informaţiilor oferite vizitatorilor. Prin continuarea navigării ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.
Proiectul urmator prezinta amenajarea unei casute, de dimensiuni modeste dar care intruneste toate necesitatile unei familii. Prin urmare, accesul se face intr-un loc neutru, cu aspect scandinav dat mai mult de tonurile de alb-gri-negru, dar care datorita detaliilor te face sa te simti ca acasa inca din primul moment cand pasesti pragul locuintei.
Scara are ca montanti tije metalice tensionate, iar treptele si contratreptele sunt placate cu lemn, material care se regaseste si pe mana curenta pentru un aer calduros. Sub mana curenta incastrata in peretele de gips carton a fost amplasata o banda led, astfel incat indiferent cat de intuneric ar fi in casa aceasta lumina difuza te ajuta sa te orientezi. Pentru un efect de marire a spatiului, pe suprafata fronturilor dulapului de la intrare au fost dispuse oglinzi si totodata s-a renuntat la inchiderea holului de acces de restul livingului ca de la nivelul scarii sa poti avea o imagine de ansamblu asupra intregului parter.
In ceea ce priveste zona de living, s-a optat pentru piese de mobilier moderne, cu forme simple, dar care sunt puse in valoare datorita combinatiei de culori. Peretii impreuna cu tavanul sunt imbracati in spatii de depozitare, respectiv in panouri decorative in asa maniera incat lasa impresia accesarii unei aleveole, un spatiu confortabil si primitor. In continuarea livingului se afla in stransa legatura diningul care a fost tratat cu un interes deosebit, intentia fiind aceea de a crea o zona circulara ce porneste de la masa rotunda, amplasata pe un covor rotund, deasupra careia o scafa circulara proiecteaza pe suprafata ei lumina unui corp alcatuit din sfere de sticla. Transparenta scaunelor contribuie la efectul de marire a spatiului, mai ales ca zona de dining este bine vitrata si in consecinta lumina poate patrunde mai usor pana in living. In directa conexiune cu spatiul de luat masa se afla bucataria, cu un design modern, cu influente scandinave sugerate de albul fronturilor inferioare si lemnul celor superioare. Placile ceramice dintre ele dau o pata de culoare discreta in contextul unei bucatarii minimaliste.
La etaj functiunea principala, aparatul matrimonial ocupa cea mai mare parte din suprafata acestuia. Zona dormitorului infatiseaza un perete placat cu panouri de lemn, dispuse pe diferite directii pentru obtinerea unui pattern interesant. Deschis spre dormitor este dressing-ul, care are in loc de clasicele fronturi opace pentru usi, panouri metalice traforate sub forma unor obloane. Cel de-al doilea dormitor, destinat oaspetilor pastreaza nota neutra a casei, dar ofera in acelasi timp sentimentul de confort necesar unui spatiu de odihna. Baia insa este una contemporana, plecand de la lemnul natur combinat cu MDF-ul vopsit alb lucios si cu accente de negru, contureaza o atmosfera luminoasa cu linii usor de urmarit si placute in perceptie.