Ce pot construi in Chiajna, Ilfov?

Orice persoana fizica care isi doreste o casa in Chiajna sau orice dezvoltator imobiliar care se gandeste sa investeasca in aceasta comuna are in vedere poate cel mai important aspect respectiv localizarea comunei Chiajna, aceasta „muscand” din Bucuresti si devenind aproape componenta a Capitalei.

Ai nevoie de un proiect sau documentatie tehnica?Orice arhitect care cunoaste Chiajna va spune ca este locul in care investitiile isi au locul, cu precadere in zona noua, cea din apropierea Centrului Comercial Auchan Militari, mergand catre strada Rezervelor si distribuind in laterale pe celelalte artere noi aparute precum Apeductului, Tineretului sau Acvilei. Din punct de vedere al dezvoltarii zona noua la sud si nord de strada Apeductului beneficiaza de locuinte colective (blocuri) cu regim de inaltime de cel putin P+8E. Dintr-o analiza rapida a PUG-ului (Planul Urbanistic General) al comunei se poate observa ca aceasta zona nu benefiaza de zone de servicii si comert, astfel ca pentru dezvoltatorii care se axeaza pe aceasta zona poate reprezenta un interes initierea unui PUZ pentru crearea unor zone de servicii necesare numarului mare de populatie care a migrat in blocurile de locuinte.

Zona de blocuri noi a Bucurestiului

Chiajna este cu siguranta o zona destinata preponderent cladirilor avand un regim de inaltime mai mare, in care locuintele colective se regasesc preponderent. Ansamblul Militari Residence este arhicunoscut drept element central generator al noii dezvoltari urbane. O sugestie pentru dezvoltatori ar fi includerea spatiilor comerciale in parterul blocurilor, astfel incat sa asigure o acoperire mai buna a zonei cu servicii de tip frizerie-coafura, alimentara, pet-shop, cabinete medicale, veterinare, etc. 

Important de mentionat ar fi faptul ca din Chiajna exista patru iesiri: strada Rezervelor care face legatura cu bd. Iuliu Maniu, strada I.L. Caragiale care se prelungeste in sectorul 6 cu bd. Uverturii si care descarca direct in Sos. Virtutii catre centrul Capitalei, DC21 proaspat dat in folosinta care asigura legatura cu cartierul Giulesti-Sarbi si conexiunea cu sectorul 1 si DNCB, soseaua de centura care asigura legatura cu Chitila, Mogosoaia, Otopeni si cartierele din nordul Bucurestiului.

Satele Dudu si Rosu componente ale comunei Chiajna beneficiaza de o dezvoltare de locuinte, individuale, cuplate sau insiruite, dimensiunile terenurilor din aceste areala fiind mai mici decat in cazul celor din zona Rezervelor sau Apeductului.

Beneficiind de un PUG relativ nou, aprobat in 2015, comuna Chiajna are reglementate aproape toate zonele, astfel ca arhitectul poate merge pe procesul de autorizare directa obtinand autorizatie de construire intr-un timp mai scurt decat in cazul altor localitati. Totusi, in cadrul acestui proces de autorizare nu trebuie omisa durata de avizare care este determinata de institutiile avizatoare ale judetului Ilfov si nu depinde de Primaria Comunei Chiajna.

Ai nevoie de o documentatie de urbanism? Apeleaza la noi!Apropierea raului Dambovita, esplanada in curs de finalizare la fel ca si drumul expres care va face legatura intre autostrada A1 si podul Ciurel a carui descarcare se face pe Spaiul Unirii in Bucuresti contribuie major la dezvoltarea continua a satelor din comuna Chiajna, considerata cea mai bogata comuna din Romania.

Investitii in platforme industriale si logistice

Adiacent centurii ocolitoare a municipiului Bucuresti s-a dezvoltat inca din primii ani de dupa revolutie zona industriala, de depozitare si logistica care deserveste capitala. Din pacate prezenta caii ferate pe o latura a drumului de centura (DNCB) a determinat dezvoltarea pe o singura parte, cea estica, aceasta zona incluzand centre comerciale, reprezentante auto, depozite logistice si sedii ale unor societati comerciale cu activitati in diverse domenii.

Chiajna este in principiu o zona rezidentiala destinata locuirii si comertului de proximitate, astfel ca proiectele imobiliare vizeaza constructia de locuinte individuale (case), locuinte cuplate (cunoscute in jargon drept duplexuri), locuinte insiruite si nu in ultimul rand locuinte colective (blocuri). Oamenii aleg aceasta zona datorita preturilor reduse ale imobilelor existente la vanzare si faptul ca sunt nou construite, avand intr-un fel incredere ca ceea ce a fost edificat in ultimii 2-3 ani este mai bun decat cladirile din Bucuresti a caror vechime este in general de peste 30 ani.

Bazandu-ne pe informatiile adunate si analizele efectuate putem afirma ca, in principiu, in Chiajna se poate construi orice, depinzand doar de zona in care se afla amplasamentul si dorintele beneficiarului.

Material informativ pregatit de catre echipa One Design – Societate de proiectare in urbanism, arhitectura, inginerie si design – experienta profesionala din 2003

 
Toate articolele