Stadion de fotbal 1500 locuri, Rovinari, judetul Gorj

Ministerul Dezvoltarii, Lucarilor Publice si Administatiei (MDLPA) prin Compania Nationala de Investitii (CNI) finanteaza construirea de obiective destinate sportului de performanta, precum si celui din pasiune, astfel ca orasul Rovinari a inaintat o solicitare pentru realizarea unui complex sportiv orasenesc pentru practicarea fotbalului in principal, dar si a altor activitati sportive, care urmeaza sa fie construit, dotat si echipat la standardele solicitate de Federatia Romana de Fotbal (FRF), FIFA si UEFA. In scopul demararii acestei investiitii majore pentru oras a fost realizat studiul de fezabilitate pentru acest stadion de catre One Design, in calitate de proiectant general. 

Proiectul de fata propune construirea unui stadion de fotbal cu o capacitate totala de 1500 locuri dispuse in doua tribune. Din punct de vedere arhitectural constructia se incadreaza planimetric intr-un dreptunghi, accentuandu-se accesele in cladire prin decrosuri care marcheaza atat accesul spectatorilor, cat si iesirea pe teren a jucatorilor.

Pe amplasamentul in suprafata de 32.000mp se prevad 134 locuri de parcare pentru autoturisme la care se adauga 2 locuri de parcare pentru autocare si 45 locuri de parcare destinate staff-ului, administratiei si oficialitatilor. Investitia se compune din doua constructii, Tribuna 1, respectiv Tribuna 2, si o constructie Centrala termica. Imobilul va avea un regim de inaltime asimilat unei constructii P+2E. Acoperirea constructiei se va realiza printr-un sistem metali de ginzi cu zabrele ancorat cu tiranti in structura de beton armat pe care se va monta un sistem modular din policarbonat cu prinderi metalice tip kendra. Sistemul de alcatuire al nocurnei este realizat din 4 stalpi cu o inaltime de 45 m fiecare pentru suportul instalatiei cu 120 de corpuri de iluminat tip reflector LED.

Complexul sportiv va fi omologat FIFA si UEFA la standardul II care permite organizarea competitiilor sportive pana la divizia B inclusiv.

Toate proiectele