Aparthotel Venus, Mangalia

Conceptul de aparthotel a patruns suficient de bine si in Romania, astfel ca din ce in ce mai multi investitori aleg acest program investitional pentru unitatile de cazare pe care doresc sa le realizeze. Aparthotel-ul este o solutie foarte buna pentru familiile cu copii, atunci cand doresc sa le pregateasca mesele de dimineata, pranz si seara, in conditii de maxima siguranta sau de catre tinerii care doresc sa realizeze o optimizare a bugetului pentru vacanta si sa petreaca mai mult timp in statiune. 

Investitia propusa se compune dintr-un imobil compact cu functiunea de aparthotel ce va cuprinde 10 unitati de cazare cu 2 camere si 10 unitati de cazare cu o camera. Imobilul va avea un regim de inaltime P+3E.

Avand in vedere suprafata terenului si solicitarea beneficiarului privind numarul total de unitati de cazare, respectiv 21, in urma analizarii mai multor variante de planificare spatial-arhitecturala s-a optat pentru varianta unei cladiri avand forma planimetrica compacta tip bara, laturile lungi fiind orientate catre punctele cardinale EST SI VEST, iar laturile scurte catre punctele cardinale NORD si SUD. Spre latura nordica, respectiv sudica sunt dispuse cate doua unitati de cazare pe fiecare nivel, insumand 8 unitati locative din totalul propus. Acestea au dubla orientare, de accea orientarea spre nord, respectiv spre sud, a catorva ferestre nu aduce cu sine probleme. Pentru realizarea unei volumetrii placute se propune realizarea unor decrosuri si crearea unor directii de perspectiva ce contribuie la imbunatatirea si integrarea constructiei in zona. Acoperirea va fi de tip terasa necirculabila.

Sistemul de fundare al constructiei este realizat din radier general cu pereti din beton armat pe tot conturul constructiei, realizandu-se  astfel o cutie rigida. Radierul are grosimea de 50cm iar peretii 30cm. Stalpii din infrastructura au dimensiuni de 30x60cm, 30x70cm, 30x85cm si 30x110cm. Planseul de peste subsol este format din grinzi de beton armat cu dimensiunea de 30x45cm, 30x65cm si local 30x40cm,  si din placi cu grosimea de 15cm. Radierul si toate grinzile de fundare vor fi asezate pe un strat de beton de egalizare de 5cm.

Accesul in imobil se realizeaza pe niste scari de acces si o rampa pentru persoane cu dizabilitati. Astfel grinzile de fundare ale rampei au dimensiunile de 20x70cm, 20x30..70cm, respectiv 20x30cm. Scarile de acces si rampa vor fi fundate pe blocuri de beton simplu pentru atingerea adancimii de inghet.

Distributia spatiilor conform planimetriei prezentate in partile desenate este urmatoarea: PARTER – platforma acces, lobby + receptie, lavoar, Grup sanitar, Spatiu tehnic, Spatiu administrativ, 1 apartament cu o camera, 2 apartamente cu doua camere; ETAJ 1 –platforma acces, vestiar + GS F, Oficiu, 4 apartamente cu o camera, 2 apartamente cu doua camere; ETAJ 2 - platforma acces, vestiar + GS B, Oficiu,  4 apartamente cu o camera, 2 apartamente cu doua camere; ETAJ 3 - platforma acces, 1 apartament cu o camera, 4 apartamente cu doua camere; ETAJ 4 – platforma acces, spatiu depozitare.

Acoperirea constructiei va in sistem terasa circulabila ocazional. Scurgerea apelor pluviale se va realiza printr-un sistem de scurgere interior asigurand evacuarea rapida a apelor pluviale, prin intermediul unor coloane, direct la canalizarea pluviala a orasului.

Toate proiectele