Casa de oaspeti Dunavatu de Jos, Tulcea

In inima Deltei Dunarii, in cel mai adanc punct pana unde poti ajunge pe uscat, cu masina se afla, Dunavatu de Jos, in judetul Tulcea, localitatea in care am realizat mai multe proiecte de-a lungul timpului. Proiectul propune o casa de oaspeti care deserveste o proprietate privata si pe care beneficiarul a dorit sa o construiasca pentru a-si gazdui prietenii care vin in vizita. DIn punct de vedere volumetric am optat pentru o constructie parter si mansarda, cat mai compacta, avand o planimetrie sub forma literei "L", astfel ca toate spatiile din parter sa fie deschise spre o curte interioara si in legatura directa cu natura. 

Parterul gazduieste o camera de zi generoasa, deschisa catre zona de luat masa si bucatarie. Tot in parter regasim un grup sanitar si un spatiu tehnic pentru echipamentele necesare bunei functionari a instalatiilor ce echipeaza aceasta casa. In mansarda au fost realizate trei dormitoare, fiecare deservite de cate o baie proprie si un hol care asigura accesul catre aceste camere. 

Imaginea exterioara a fost creata pentru a se integra in peisajul deltei, astfel ca pe langa tencuiala alba, tamplaria realizata din aluminiu pentru partea exterioara a fost vopsita albastru, in timp ce partea interioara, realizata din lemn stratificat a ramas in culoarea naturala. Elementele de lemn au fost deasemeni vopsite in albastrul specific zonei. Pentru o protectie solara mai buna au fost montate si obloane metalice de culoare albastra. Invelitoarea propusa respecta prevederile comisiei de cultura a judetului Tulcea prin care s-a impus o invelitoare din stuf, element de constructie uzual si natural in Delta Dunarii. Restul elementelor decorative din lemn au fost vopsite in aceeasi cromatica alb-albastra pentru a respecta caracterul si specificul zonei. 

Toate proiectele