Locuinta individuala casa DGV - parter + etaj + nivel tehnic

Acest proiect prezinta o constructie avand destinatia de locuinta cu un regim de de inaltime P+1E, amplasata in municipiul Bucuresti, Sector 2, pe un teren avand o suprafata totala de 140mp, in forma literei "L", avand calcane (cladiri vecine) pe trei laturi. Pentru a se putea demara procesul de autorizare a lucrarilor de construire a fost necesara intocmirea unui PUD (Plan Urbanistic de Detaliu) pentru definirea amplasamentului in parcela, reglementarea acceselor, locurilor de parcare, spatiilor verzi si conformarea arhitectural-volumetrica a imobilului. 

Procesul de avizare si aprobare a PUD a decurs destul de bine tinand cont de contextul pandemic si decalajul termenelor fata de o perioada obisnuita. Un aspect foarte important in evolutia PUD a fost buna intelegere intre vecini, astfel ca proprietarul a putut obtine fara probleme acordurile notariale ale acestora privind amplasarea viitoarei constructie pe limita de proprietate, prin alipire la calcanele existente. Tinand cont de forma de poligon neregulat a terenului, constructia propusa se va alipi la calcanele aflate pe limitele de proprietate, astfel constructia avand aproape doua fatade vizibile, cea principala, dinspre strada si cea posterioara.

O casa in oras pentru o singura familie

La parter vor fi dispuse camera de zi, bucataria si locul de luat masa, iar la etaj trei dormitoare si o baie. Constructia propusa va fi acoperita cu terasa circulabila, accesul realizandu-se din holul de la etajul intai, printr-un chepeng cu scara de lemn modulara pliabila. La nivelul terasei se va realiza un spatiu tehnic in care vor fi montate toate echipamentele incalzirii si racirii imobilului precum si cele pentru prepararea apei calde menajere. 

Pe fatada imobilului vor fi aplicate finisaje de tencuiala decorativa minerala si finisaje din placi ceramice de tip klinker. De asemenea, va fi montata o structura din profile metalice pentru sustinerea de panouri din fibrociment in scopul realizarii unei fatade ventilate pentru a pune in evidenta corpul volumetric care marcheaza intrarea. 

Toate proiectele