Locuinta individuala casa AB - parter + etaj + mansarda

Amplasamentul acestui proiect se afla la Valea Doftanei, in judetul Prahova, o zona din ce in ce mai cautata de tot mai multi dintre locuitorii marilor orase, atat pentru locuinte de vacanta, cat si pentru locuire permanenta, tinand cont de apropierea de DN1, un drum care pana la Campina, permite un regim de deplasare cu o viteza sporita.

Locuinta prezentata este dispusa pe un teren de aproximativ 1890 mp de forma relativ rectangulara. Regimul de inaltime este de parter etaj si mansarda, avand o amprenta la sol in jur de 190 mp si o suprafata totala construit desfasurata de 444 mp. Aceasta locuinta poate gazdui pana la 8 persoane, fiecare beneficiind de aceleasi conditii. 

Conceptul general al casei se bazeaza pe influente bavareze, fiind concepute mai multe volume pe toate directiile, cu vizibile accente de inaltime determinate de frontoane. La prima vedere, pare o locuinta parter si mansarda, datorita formei alungite a acoperisului, care permite in acelasi timp si curgerea zapezilor foarte repede. In realitate, sub sarpanta se ascund doua niveluri, un etaj mansardat si o mansarda. 

La parter regasim o camera de zi cu un loc de luat masa, o bucatarie cu camara, o baie si desigur casa scarii. La etaj au fost amplasate aparatul matrimonial compus din dormitor, dressing si baie, trei dormitoare de oaspeti, deservite de doua bai si un spatiu de depozitare sau dressing. In mansarda se afla biroul, un spatiu multifunctional, care poate acomoda orice functiune de la camera de joaca sau jocuri pana la spatiu de relaxare sau o zona suplimentara temporara pentru dormit si o baie pentru ca utilizatorii sa nu fie nevoiti sa coboare.

Infrastructura este realizata din fundatii continue din beton armat izolate termic, iar suprastructura in cadre, stalpi si grinzi din beton armat cu sectiuni variabile. Acoperirea constructiei este realizata printr-o sarpanta peste care s-a montat o invelitoare din tigla metalica. Finisajele peretilor exteriori sunt realizate din tencuiala decorativa de culoare alba. Tamplaria exterioara (ferestre si usi) este executata din profile de PVC culoare maro cu geam termoizolant clar.

Toate proiectele