Stand prezentare servicii BRD

Atunci cand o cunoscuta agentie de publicitate din Bucuresti ne-a solicitat un concept pentru un stand expozitional al unui client de-al lor am raspuns afirmativ si ne-am dorit sa stim mai multe informatii despre tema de proiectare. Astfel departamentul de marketing la BRD, Group Societe Generale, a dorit sa isi prezinte noile servicii de internet banking disponibile de pe toate device-urile mobile, incluzand laptop, tableta sau mobil. Asadar am fost solicitati pentru a realiza un concept arhitectural pentru un stand in care reprezentantii bancii sa intre in contact cu clientii existenti sau viitori clienti si in care sa le fie prezentata noua aplicatie precum si serviciile bancare oferite.

Tinand cont de amplasarea acestui stand, preponderent in centre comerciale sau mall-uri, in zona de trafic intens situata pe mijlocul arterelor majore, cuvintele de ordine au fost modularitate, acces facil din toate directiile precum si transparenta / semi-opacitate pentru a starni interesul trecatorilor dar fara a dezvalui foarte multe informatii despre produsul sau serviciul prezentat.

Am optat pentru panouri modulare din lemn si plexiglas pentru a crea atmosfera semi privata. Astfel lamele verticale colorate conform caietului de identitate vizuala al bancii, impreuna cu panourile pline sustinute de diagonale metalice si expozitoarele realizate din tuburi de plexiglas si cutii de prezentare din acelasi material reusesc sa se adapteze temei de proiectare. Daca primele doua elemente au ca scop delimitarea zonei interioare de cea exterioara, expozitoarele au ca scop dispunerea device-urile pe care ruleaza aplicatia de internet banking si care asigura si o protectie a acestora, ferindu-le de eventuale incidente neplacute.

Zona de bar a fost creata atat cu rol functional cat si ca mijloc de comunicare facil intre reprezentantii bancii si clienti, bazandu-se pe comunicare lejera intr-un mediu atipic pentru institutia in cauza. Avand in vedere un alt cuvant cheie al amenajarii interioare, mobilitate, am optat pentru mese cu blaturi din sticla asezate pe roti de bicicleta si diferite tipuri de scaune auto, elemente ce contureaza zona de prezentare efectiva a serviciilor si care se incadreaza in conceptul general al proiectului.

Toate proiectele