Acest website foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi calitatea informaţiilor oferite vizitatorilor. Prin continuarea navigării ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.
Amenajarea apartamentului AST a fost realizata in anul 2009 in urma solicitarii serviciilor de design interior de catre beneficiari. Acestia si-au dorit un apartament modern, intr-o cromatica de bej si maro cu accente de culoare. Astfel arhitectii One Design au propus ca accentele sa fie repartizate diferentiat pe camere asa incat la bucatarie s-a optat pentru portocaliu, culoare care iti induce o stare de foame, pentru living a fost ales un verde inchis, culoare specifica linistei si relaxarii, in timp ce intr-unul dintre dormitoare au fost alese nuante de roz si mov pentru un touch feminin, iar pentru baie cuprul a fost culoarea castigatoare a design-ului.
Tinand cont de dimensiunile initale reduse ale bucatariei s-a demolat peretele dinspre hol si s-a reconstruit un perete pe curb din gips carton care ulterior a fost imbracat in tapet din bambus. Deasemeni micul balcon aferent bucatariei a fost inglobat in interiorul apartamentului, montandu-se o tamplarie din PVC cu geam termopan pe intreaga inaltime si latime a golului de balcon. Aceeasi problema a spatiului restrans a existat si in cazul dormitorului cu finisaje mov care a fost extins catre living prin demolarea si ulterior reconstruirea unui perete usor.
Bucataria a fost gandita pe doua fronturi de lucru lungi, paralele in care au fost incorporate eletrocasnicele (plita, cuptor, frigider, hota, masina de spalat rufe) alimentate exclusiv de curent electric. Masa a fost asezata pe diagonala, perpendicular pe suprafata curba a peretului, fiind executat dupa forma curba. Tinand cont de culoare inchisa, wenge si din dorinta de a deschide cromatica generala, pardoseala ceramica a fost modulata folosind placi de 15x15cm, in timp ce spatiul dintre corpurile inferioare si cele superioare de mobilier a fost finisat cu ajutorul unor suprafete de sticla vopsita portocaliu, restul peretilor ramanand albi.
Tinand cont de faptul ca holul era destul de intunecat, arhitectii au propus realizarea unor placaje cu oglinda pe intreaga suprafata a unui perete, pe aceasta fiind montate corpurile de iluminat, in timp ce in pardoseala au fost amplasate spoturi de lumina pentru a lumina si mai bine spatiul. Tot in acest hol a fost creat un dressing cu usi din oglinda glisante. Reflexia in oglinzilor una in alta mareste spatiul si impreuna cu toate corpurile de iluminat creeaza o iluminare artificiala suficienta si placuta in acelasi timp.
Living-ul a fost decorat si amenajat in nuante de maro, aceasta culoare regasindu-se atat in tapet cat si in mobilier sau parchet. Aici regasim acelasi tapet de bambus ca si in zona de bucatarie si hol care accentueaza zona televizorului si bibliotecii. Draperiile si perdele verde inchis care atarna pe pardoseala creeaza atmosfera de liniste si relaxare. Pentru canapea s-a optat pentru un finisaj cu aspect usor metalic, dimensiunile acesteia fiind considerabile din dorinta arhitectilor de a asigura beneficiarilor un confort total.
Design-ul dormitorului mic a fost creat prin utilizarea culorii lemnului natur si a unor nuante de roz si mov. Astfel pentru tot mobilierul, executat la comanda s-a optat pentru lemn natur, in timp ce pentru anumite zone de tapet si vopsitorie lavabila au fost alese movul si rozul. In completarea acestui decor feminin draperia executata este de culoare bordeaux.
Design-ul dormitorului mare se bazeaza pe aceeasi culoare wenge imbinata cu multe elemente metalice. Atat in placarea de deasupra patului cat si in restul mobilierului custom-made regasim PAL-ul melaminat wenge precum si inserturile de aluminiu. Pentru a rupe monotonia un raft din lemn si covorul au fost alese in nuante de bej, in timp ce pentru draperii s-a optat pentru un rosu stins.
Baia reprezinta spatiul in care bej-urile impreuna cu cuprul au dominat intreaga amenajare. Acest spatiu fiind ingust si alungit utilizarea unor finisaje sau culori inchise ar fi creata o senzatie neplacuta. Efectul maxim in cadrul acestei amenajari a fost utilizarea oglinzii pe doua laturi consecutive si aplicarea la toate colturile exterioare ale ceramicii a elementelor de terminatie din cupru.
Intreagul apartament beneficiaza de multiple surse de iluminat, atat indirect cu ajutorul scafelor cat si direct prin corpuri centrale suspendate sau aplice de perete. Sursele de lumina sunt cu intensitate variabila si reglabila, temperatura luminii situandu-se in intervalul 2700-3000 grade Kelvin.