Amenajare peisagistica curte Casa AP, Targu Jiu

Proiectul de reconfigurare a casei AP din Targu Jiu il puteti gasi aici. Ulterior finalizarii lucrarilor de desfiintare, constructie, modelare si reconfigurare a casei au fost demarate lucrarile de amenajare exterioara a celor doua curti ale locuintei, una amplasata in fata imobilului, iar cealalta in partea posterioara. 

Tinand cont de forma volumetrica moderna a casei rezultate in urma procesului de reconfigurare pentru curtea din fata casei s-a optat pentru un concept de gradina japoneza care mizeaza foarte mult pe plante de diverse dimensiuni, o cromatica bazata pe variatiuni de verde, cu accente de rosu si roz. Daca pentru aleea auto s-a optat pentru un dalaj inierbat care sa permita un acces facil autovehiculelor, pentru aleile pietonale a fost aleasa solutia lespezilor mari care se inglobeaza in gazon. Elementele de delimitare intre zone sunt insesizabile datorita dimensiunilor reduse, in timp ce pentru iluminatul exterior ambiental optiunea proiectantului si a beneficiarului a fost pentru lampi LED cu lumina calda, cu fascicul disipat in doua directii. 

Curtea posterioara este destinata familiei si prietenilor apropiati. Aici a fost gandita o pergola pe structura metalica, cu acoperis retractabil care sa protejeze de razele ultraviolete, dar seara sa ofere posibilitatea deschiderii pentru a ventila aerul. Aceasta pergola este inchisa cu o tamplarie slim din aluminiu, fara izolare termica si cu foi din sticla securizata care gliseaza si se gareaza spre laterale. In interiorul acestei constructii se regaseste zona de pregatire a mancarii, locul de luat masa, zona de lounge si cada exterioara, cunoscuta mai nou drept ciubar. Ca si in cazul curtii frontale pentru alei au fost alese lespezi mari, dar in aceasta curte, asezate si inconjurate de pietris alb. In plus au fost amenajate zona de sera si locul de joaca pentru copii, integrate cat s-a putut de bine in tot conceptul de amenajare. 

Toate proiectele