Proiecte de interventii asupra constructiilor existente

La One Design, expertii te ajuta sa privesti orice cladire dintr-o alta perspectiva. Prin acest serviciu venim in sprijinul celor care doresc sa consolideze, sa extinda sau sa realizeaze o conversezi a unei cladiri pentru a obtine in final alte volume arhitecturale, alte spatii sau alte functiuni.

Proiecte de consolidare a cladirilor

Consolidarea cladirilor se realizeaza prin proiecte specifice in baza unor studii preliminare amanuntite care includ: ridicare topografica, studiu geotehnic al terenului, determinare cotei de fundare, incercari nedistructive in-situ, prelevari de materiale de constructie pentru analiza calitatii acestora in laborator, relevee de arhitectura si rezistenta, expertiza tehnica, etc. In baza acestor studii se stabilesc solutiile de interventie asupra imobilului si cele mai bune conditii in care se pot realiza acestea, toate fiind concretinzate in proiectul tehnic si documentatiile necesare pentru obtinerea avizelor, acordurilor si autorizatiilor pentru realizarea in siguranta si in conformitate cu prevederile legale a lucrarilor de executie. 

Proiectele de consolidare implica o echipa de proiectare extinsa, cu multi specialisti dintre care putem enumera: arhitect, inginer de rezistenta, expert tehnic, verificatori de proiecte, inginer geolog, inginer geodez, laborant. Fiecare dintre acesti specialisti vor intocmi partea care le revine din documentatiile tehnice prealabile si finale asumate prin semnatura si parafa conform atestarii detinute. 

In cazul interventiilor asupra cladirilor declarate monumente istorice echipa de proiectare se completeaza cu specialisti (arhitecti, ingineri, experti) atestati si de catre Ministerul Culturii. 

Proiecte de extindere a constructiilor

Extinderea unei constructii se poate realiza in plan orizontal sau vertical, caz in care poarta denumiri precum supraetajare, mansardare. Ca si in cazul consolidarilor, extinderea imobilelor necesita un proces analiza amanuntita a situatiei existente in scopul fundamentarii corespunzatoare a deciziilor de extindere. Se vor realiza aceleasi studii preliminare mentionate anterior, urmate de intocmirea documentatiilor tehnice pentru fazele de proiectare DTAC, PT si DE, incluzand toate specialitatile (arhitectura, rezistenta si instalatii interioare) care dupa caz pot fi completate cu alte specialitati. 
In cazul imobilelor clasate ca monumente istorice sunt necesare studii si mai detaliate care sa determine posibilitatea de a realiza extinderi fara afectarea caracterului general al monumentului istoric. 

Proiectele de (re)conversie

Termenul "conversie" se refera la schimbarea functiunii unui imobil, in timp ce "reconversie" se refera la revenirea la functiunea initiala a imobilului. In ambele cazuri procesul de evaluare si proiectare este similar cu cel al interventiilor de consolidare sau extindere, atat pentru constructii obisnuite cat si cele incadrate ca monumente istorice. 

Toate serviciile