Documentatii tehnice pentru obtinerea avizelor

Documentatii tehnice pentru obtinerea avizelor

Pare ca lista de avize care ti se solicita nu se mai incheie, dar lucrurile sunt bine cunoscute de specialistii nostri care se ocupa zi de zi cu obtinerea acestora pentru clienti precum tine. Iata ce avize iti pot fi necesare si cum obtinem noi documentatiile tehnice in cauza.

Documentatii tehnice pentru obtinerea avizelor de utilitati

O constructie are nevoie de avize de utilitati. Restrictiile impuse de furnizorii de utlitati pentru functionarea nestingherita a retelelor de transport de energie sau celor tehnologice din zona de amplasament a constructiei te obliga sa aduni documente care sa arate ca acel proiect de-al tau nu afecteaza aceste retele in niciun fel, si se poate conecta la ele cu naturalete.

Ne ocupam cu inaintarea catre acesti furnizori a documentelor extrase din documentatia tehnica pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii de care esti interesat si cu obtinerea de avize de alimentare cu energie electrica/apa/gaz, dar si a avizului pentru racordul la reteaua de canalizare sau de obtinere a accesului la telefon si internet.

Nu mai putin importante sunt subiectele: termoficare, salubritate, transport urban. Infrastructura edilitara are garantia ca nu va fi afectata tocmai prin aceste avize tehnice pe care noi le putem obtine pentru tine.

Documentatii tehnice pentru obtinerea avizelor din partea structurilor speciale

Lucrurile nu sunt simple, dar pot deveni chiar daca in zona adiacenta se afla cladiri sau terenuri apartinand SRI, MaPN sau MAI, printre altele. Daca noua constructie care iti va apartine sau de realizarea careia te ocupi va afecta in vreun fel buna functionare a proprietatilor imobiliare detinute de institutii precum cele de mai sus, sau accesul facil la ele, iti trebuie avize.

Putem indeplini aceasta sarcina cu succes si intr-un timp cat mai scurt, obtinand documentele necesare de la tine si inaintandu-le pentru a obtine avize din partea acestor structuri speciale.

Documentatii tehnice pentru obtinerea avizelor tehnice

Se impune un limbaj tehnic atunci cand vrei sa intervii asupra unei constructii deja existente si, din punct de vedere urbanistic, intentiile tale trebuie sa se incadreze in anumite registre. Trebuie analizat si ulterior aprobat de ISC, ISU (avizul ISU fiind extrem de important). Si de la Agentia pentru Protectia Mediului sau Ministerul Culturii este necesar cate un aviz, daca cladirea este monument istoric sau daca zona este protejata prin lege.

Documentatii tehnice pentru obtinerea avizelor privind siguranta

Chiar daca detii toate avizele, mai esti nevoit sa obtii inca un numar de avize de la Inspectoratul Judetean de Politie, pentru determinarea noilor semnale rutiere si pentru stabilirea locului de amplasare a marcajelor si indicatoarelor rutiere sau de alta natura.

Orice constructie poate avea un impact asupra acestor elemente, si trebuie ca inclusiv conexiunea cu drumurile sa fie un aspect asupra caruia sa se hotarasca modalitatea. La fel si in cazul cailor ferate, in contextul in care trecerea de cale ferata sau proximitatea fata de aceasta intra sub incidenta unor articole de lege.

Bineinteles, in afara de ISP, si alte structuri trebuie sa elibereze aviz. Putem obtine, pe baza unei documentatii tehnice temeinice, asemenea avize inclusiv de la DRDP, CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, fost CNADNR)

Toate serviciile