Acest website foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi calitatea informaţiilor oferite vizitatorilor. Prin continuarea navigării ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.
Se propune construirea unei gradinite si crese in cadrul Colegiului Tehnic de comunicatii N.V.Karpen cu regim de inaltime Sp+P+1E, avand la parter cresa, iar la etaj gradinita. Cladirea va acomoda 3 grupe (in medie 15 copii/grupa;maxim 20 de copii/grupa) pentru gradinita si 3 grupe (in medie 7 copii/grupa; maxim 9 copii/grupa) pentru cresa.
Cladirea are in plan o forma aproximativ dreptunghilara pentru a se integra in terenul pus la dispozitie, fiind compus din cinci volume jucate. Acoperisul este realizat in terasa necirculabila. Inaltimea maxima a cladirii este de 9,85 m de la cota terenului natural.
Fundatiile de pe zona de cladire fara subsol sunt o retea rectangulara de grinzi continue tip talpa din beton. Fundatia de subsolului este de tip radier cu grosimea de 45cm. Sub radier se va plasa o membrana hidroizolanta protejata intre 2 straturi de beton simplu. Peretii subsolului vor fi impermeabilizati in masa prin cristalizare.conform proiectului de rezistenta.
Acoperirea cladirii se va realiza in sistem tip sarpanta pe structura de lemn si invelitoare de tabla faltuita, iar scurgerea apelor pluviale va fi exterioara, printr-un sistem de burlane si jghaburi.
Structura este formata din 3 tronsoane independente prevazute cu rost seismic. Sistemul structural va fi alcatuit din cadre din beton armat monolit, dispuse pe cele doua directii ortogonale. Planseele peste parter si peste etaj sunt din beton armat monolit si vor asigura efectul de “saiba rigida“ in planul lor.
Accesul/ evacuarea in cladire se fac dupa cum urmeaza: pentru public se face la nivelul parterului pe latura de nord-est, prin doua pachete de 4 trepte de 35x12,5 cm si doua rampe de acces pentru persoanele cu dizabilitati imobilizate in carucior rulant si pentru insotitori cu copii in carucioare, cu panta de maxim 8%; pentru personalul bucatariei se face prin subsol pe latura de sud-vest; pentru cadrul personalului de educatie si ingrijire accesul se face pe latura nord-est, adiacent accessului dedicat celor de la gradinita. Va mai fi o usa de evacuare cu scara de evacuare in caz de incendiu pentru cei de la etaj pe fatada estica, astfel incat sa fie indeplinite conditiile de evacuare din normativul P 118/99, privind siguranta la foc a constructiilor.
La subsol se intalnesc spatiile tehnico-gospodaresti (depozite alimente, spalatorie si depozite lenjerie), zona de vestiare pentru personal, adapost de aprare civila, punct de colectare a gunoaielor dotate cu containere manevrabile si cu guri de apa pentru spalat.
La parter se afla cresa care cuprinde: spatiu de acces (hol asteptare, bariera-filtru-vestiar, izolare+grup sanitar, camera depozit carucioare), nucleu grupa copii (camera de joc+spatiu odihna+spatiu masa, depozit jucarii, material didactic, oficiu alimentar, biberonerie, spalator, dus+vidoar olite, baie, schimb scutece, wc, terasa acoperita), spatiu multifunctional (folosit de grupa mare, caracterizat printr-o flexibilitate interioara a mobilierului adecvat varstei), spatiu educatoare si conducere (birou conducere, birou doctor, cabinet educatoare, asistenta medicala pediatrica, spatiu de intalnire cu parintii, birou administrativ, vestiare pentru personalul medical si tehnic, grup sanitar personal), spatiu medical (cabinet medical, grup sanitar), spatiu tehnico-gospodaresc folosit atat pentru cresa cat si pentru gradinita (bucatarie), spatiu de joaca in aer liber (spatiu verde, spatiu de joaca in aer liber, nisip, loc de odihna la umbra, etc.).
La etajul 1 se afla gradinita, aceasta cuprinzand incaperi proprii fiecarei grupe de copii (Sali de grupa, Sali de grupa pentru dormit, grup sanitar/grupa de copii nediferentiat pe sexe echipat conform standardului in vigoare cu wc-uri, lavoare dusuri si un wc pentru copii cu deficiente motorii-toate dimensionate si montate la inaltimea corespunzatoare taliei copiilor), incaperi comune folosite temporar de copii (winfang si vestibul la intrarea copiilor, primire filtru pentru examinarea sumara a starii de sanatate, vestiare, izolare cu closet anexat, sla polifunctionala pentru doua sau patru grupe folosita la servirea mesei si la diferite activitati colective), incaperi destinate personalului de educatie si ingrijire (birou pentru conducere-cabinet medical, vestiare pentru personalul de educatie si ingrijire, grup sanitar echipat cu lavoare, dus si closete).
Gradinita si cresa din cadrul Colegiului Tehnic de Comunicatii N.V. Karpen este un spatiu modern, atractiv si interactiv va duce la numeroase avantaje la nivel local.