Propunere amenajare parc comunal Domnesti, Ilfov

Exista necesitatea construirii parcurilor in comunele din jurul marilor municipii in care s-au dezvoltat ansambluri rezidentiale atat pentru cetatenii mutati in aceste zone cat si pentru localnici. Propunerea de proiect a fost intocmit pentru Comuna Domnesti, judetul Ilfov, pe un teren de 2ha (20.000 mp) si se compune dintr-un parc impartit pe zone de interes in functie de varsta, un strand, o zona de alimentatie publica si parcare. 

Parcul a fost impartit in cateva zone: partea de primire sub forma unei colonade, o zona de joaca pentru copii ce include leagane, balansoare, o zona de fantani arteziene si jocuri de apa. Zona de amfiteatru are o multipla utilizare, atat ca spatiu de odihna si alergare pentru copii, cat si ca spatiu pentru mici spectacole, arta stradala sau loc de intalnire. In partea de mijloc a fost propus spre a fi amenajat un helesteu peste care sa existe o pasarela. 

Partea de strand a fost impartita in doua zone, una in care se afla o piscina mare si o piscina pentru copii, iar cea de a doua zona in care se gaseste o a doua piscina, de dimensiuni mai mici. In functie de gradul de ocupare al locurilor se poate opta pentru utilizare tuturor piscinelor sau doar a unora. Spatiul de vestiare si alimentatie publica se afla in legatura cu zona mentionata anterior pentru a deservi atat arealul piscinelor cat si clientii care vin doar pentru a servi masa. 

Parcarea autoturismelor a fost creionata pe doua laturi ale parcului precum si in vecinatatea spatiilor de alimentatie publica. Aleeile si iluminatul acestora a fost propus a fi executat cu instalatii moderne, avand tehnologie LED pentru economie de energie.

Toate proiectele