Pavilion gradina si amenajare peisagistica vila LM Targu Jiu

Casa de mai jos a fost contractata pentru cateva interventii ce au presupus: finisarea fatadelor casei care se aflau la nivel de termosistem, amenajarea peisagistica a gradinii, constructia unui pavilion de gradina cu bucatarie si zona de lounge in aer liber si propunerea unui nou gard.

Etapele au fost urmatoarele: in prima instanta, s-a urmarit placarea fatadelor cu materiale si elemente specifice stilului si tehnologiei actuale, casa fiind construita in anul  2012 avea influente particulare acelei perioade, asa ca s-a luat decizia de a interveni cu detalii care sa o aduca in prezent si totodata sa o scoata din directia initiala. Astfel, pe fatada principala s-au aplicat placi de trespa, imitatie de lemn, care separa o forma de restul volumetriei cu scopul de a crea o compozitie atractiva. Ferestrele au fost delimitate de profile metalice vopsite negru pentru a le accentua, balcoanele au primit imbunatatiri, mai exact un contur cu profile I pe margini, balustrade cu montanti de dulapi de lemn si jardiniere placate cu piatra. Placarea cu alucobond gri pe fatada laterala in care au fost decupate patrate de diferite dimensiuni si inserate benzi led da un plus de modernitate casei, aspect influentat considerabil de luminile folosite.

In a doua etapa a proiectului s-a propus o noua constructie pe terenul destinat gradinii, un pavilion contemporan rezultat in urma intersectiei a doua cuburi de dimensiuni diferite din care au fost inlaturate cateva laturi, respectiv pereti. In urma stilizarii ansamblului volumetric a reiesit ca terasa volumului mai mare se poate sustine in consola prin descarcarea pe doi stalpi, profile metalice I. In cadrul foisorului modern au fost integrate cateva functuni pentru petrecerea timpului liber: o bucatarie exterioara complet echipata in care s-au folosit materiale rezistente la intemperii, mai exact beton, metal rezistent la coroziune si lemn tratat corespunzator, o zona de dining, marginita de cei doi stalpi metalici intre care au fost amplasate cateva polite pentru ghivecele de flori creand efectul unui perete verde si o zona de lounge cu semineu.

In continuare s-au luat masuri asupra gardului, iar propunerea a fost una adecvata intregului context. S-au ales materialele si compozitiile arhitecturale de design astfel incat sa se contureze un tot armonios. Amenajarea peisagistica a gradinii a presupus trasarea unor circuite prin dispunerea dalelor in asemenea mod incat sa poata fi accesat orice punct de interes fara a calca neaparat pe gazon, iar anturajul a fost minimal. S-au construit totusi un totem in fata intrarii si o fantana langa pavilion. Amenajarea gradinii vine, in consecinta, sa completeze si sa lege toate piesele ca intr-un puzzle perfect finalizat. 

Toate proiectele