Planuri urbanistice de Detaliu (PUD) si Zonale (PUZ), Studii de Oportunitate

Toate documentele specifice domeniului urbanistic au roluri bine determinate si sunt explicite. Au rolul de a conecta planuri cu planuri, pe niveluri diferite, pentru ca localitatea respectiva sa isi pastreze standardele indiferent de registru. Solicita ajutorul nostru pentru a te descurca mai usor prin acest hatis al actelor!

Documentatie tehnica de urbanism pentru realizarea PUD (Plan Urbanistic de Detaliu)

Aceasta documentatie este necesara atunci cand anumite proprietati ale amplasamentului tau, precum si investitia propusa de tine difera de prevederile Regulamentului Local de Urbanism.

Documentatia facuta de noi va primi cu siguranta avizul Comisiei Tehnice a Primariei sau Comisiei Tehnice de Urbanism a Consiliului Judetean, precum si aprobarea Consiliului Local al localitatii in cauza, asadar poti sa ai certitudinea ca documentatiile tehnice de urbanism pentru realizarea PUD este pe maini bune.

Documentatie tehnica de urbanism pentru realizarea PUZ (Plan Urbanistic Zonal)

Un Plan Urbanistic Zonal expune intentia modificarii modului de dezvoltare urbanistica a unei zone din localitatea ta, si o coreleaza cu prevederile Planului Urbanistic General (PUG) al localitatii, peste care nu se poate trece niciodata.

Fara PUZ nu poti realiza investitiile la care te-ai gandit, fie ca implica introducerea unui teren din extravilan in intravilan, fie ca pur si simplu nu ai PUZ efectuat anterior, ramas mostenire in vreun fel. Detinem cunostinte de specialitate si capacitati operationale pentru a intocmi documentatia tehnica intr-un mod in care primeste avizele necesare realizarii PUZ-ului.

Studii de oportunitate premergatoare intocmirii PUZ

Punctul de vedere al reprezentantilor Primariei localitatii in care activezi trebuie corelat cu PUZ-ul pe care il efectuezi, iar acest lucru se face prin realizarea de studii de oportunitate, inainte de toate.

Specialistii nostri in urbanism redacteaza un memoriu tehnic explicativ, ilustreaza un plan de incadrare in zona continand diferite elemente specifice (aliniament, regim de inaltime, indicatori urbanistici precum dotari de interes si capacitati de transport etc.).

La acestea vor fi adaugate planul parcelar si avizul primariei, precum si punctul de vedere al primarului la studiul infatisat acestuia. Studiile de oportunitate reprezinta plasa de siguranta care iti permite sa continui nestingherit in demersul tau.

Documentatii tehnice de avizare PUD sau PUZ

Avizarea unui plan urbanistic, fie de detaliu, fie zonal, are ca prim pas obtinerea unei Hotarari favorabile a Consiliului Local. Pe baza acestei Hotarari se emit si se ataseaza doua anexe: una care infatiseaza un aviz si alta care infatiseaza plansa de situatie.

Noi consideram aceste lucruri o rutina si de aceea dorim sa preluam acesti pasi, pentru a ii duce la un bun sfarsit cat mai repede. Scopul principal este sa demarezi realizarea PUD-ului sau PUZ-ului in momente favorabile tie, si de aceea obtinem documentatiile care duc intr-un final la elaborarea altei documentatii, din fericire fiind vorba de cea de avizare. Cu toate avizele la purtator, proiectul poate incepe cu succes!  

Toate serviciile