Cladire birouri S+P+3E Centrul administrativ „PROF. DR. ALEXANDRU OBREGIA”

Investitia propusa se compune dintr-un imobil compact ce va cuprinde birouri, sali de discutii, sala de sedinte, arhive si alte spatii anexe necesare desfasurarii activitatii in bune conditii. Imobilul va avea un regim de inaltime S+P+3E.

Avand in vedere suprafata terenului, in urma analizarii mai multor variante de planificare spatial-arhitecturala s-a optat pentru varianta unei cladiri avand forma planimetrica regulata, laturile lungi fiind orientate catre punctele cardinale SUD-VEST si NORD-EST, iar laturile scurte catre punctele cardinale NORD-VEST si SUD-EST.

Pentru realizarea unei volumetrii placute se propune realizarea unei alaturari de corpuri regulate in plan, dar care difera prin materialitate si inaltime. Acoperirea se va realiza sub forma de terasa necirculabila. Scurgerea apelor pluviale se va realiza printr-un sistem de tevi (ghene de instalatii) care vor traversa cladirea prin interior asigurandu-se evacuarea rapida a apelor pluviale, direct la canalizarea pluviala existenta in zona.

Cladirea este formata din 3 corpuri, separate fiecare de un rost de 10cm. Cladirea are subsol cu rol de parcare si cu adapost ALA. Regimul de inaltime pentru corpurile C1 si C2 este de S+P+1E, iar corpul C3 are regimul de inaltime de S+P+3E.

Infrastructura este alcatuita dintr-un subsol, sistemul de fundare este  de tip radier.

Datorita conditiilor de arhitectura la fiecare corp a rezulta un sistem structural diferit. Fiecare structura este din beton armat monolit.

Corpul C1 are o structura tip cadre,cu o singura deschidere pe o deschidere si 3 deschideri pe cealalta directie.

Corpurile C2 si C3 au o structura duala cu pereti predominanti, cu mai multe deschideri pe fiecare directie cu lungimi diferite.

Pentru realizarea accesului auto in cladire si a zonelor de parcare autotusime sunt necesare lucrari de racord cu drumul din incinta existent si lucrari de amenajare a unui drum de acces, platforma de parcare si o rampa de acces in parcarea subterana.

Pe amplasament a fost posibila prevederea a 12 locuri de parcare supraterane si a 34 de lucuri de parcare subterane.

Toate proiectele