CENTRU DE PSIHIATRIE PEDIATRICA S+P+3E IN INCINTA SPITALULUI CLINIC DE PSIHIATRIE „PROF. DR. ALEXANDRU OBREGIA”

Investitia propusa se compune dintr-un imobil compact ce va cuprinde Camera de garda Psihiatrie pediatrica, Ambulatoriu, Stationar de zi psihiatrie pediatrica, Terapie pentru copii cu TSA internati in spital, Amfiteatru, Sali sedinte, Biblioteca si alte spatii anexe necesare desfasurarii activitatii in bune conditii. Imobilul va avea un regim de inaltime S+P+3E.

Avand in vedere suprafata terenului, in urma analizarii mai multor variante de planificare spatial-arhitecturala s-a optat pentru varianta unei cladiri avand forma planimetrica regulata, laturile lungi fiind orientate catre punctele cardinale SUD-VEST si NORD-EST, iar laturile scurte catre punctele cardinale NORD-VEST si SUD-EST. Pentru realizarea unei volumetrii placute se propun doua corpuri de cladire unite la parter printr-un corp comun, dar care difera prin materialitate si inaltime. Acoperirea se va realiza sub forma de terasa necirculabila.

Cladirea are subsol cu rol de parcare si cu adapost ALA. Corpul C1 are regimul de inaltime S+P+3E , avand functiunea de cabinete medicale. Corpul C2 are regimul de inaltime S+P+1E, avand la etaj un foyer si un amfiteatru.

Infrastructura: este alcatuita dintr-un subsol, sistemul de fundare este  de tip radier.

Suprastructura: Datorita conditiilor de arhitectura la fiecare corp a rezulta un sistem structural diferit. Fiecare structura este din beton armat monolit.

Acoperirea constructiei va fi de tip terasa necirculabila. Scurgerea apelor pluviale se va realiza printr-un sistem de tevi (ghene de instalatii) care vor traversa cladirea prin interior asigurandu-se evacuarea rapida a apelor pluviale, direct la canalizarea pluviala existenta in zona.

În cadrul acestei lucrări vor fi prevăzute instalaţii de iluminat cu corpuri de iluminat noi care să asigure o vizibilitate adecvată tipului de activităţi specifice.

Toate proiectele