Acest website foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi calitatea informaţiilor oferite vizitatorilor. Prin continuarea navigării ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.
Se propune construirea unei gradinite si crese la Școala „Nicu Enea” cu regim de inaltime P+1E, avand la parter cresa, iar la etaj gradinita. Cladirea va acomoda 3 grupe grupe (in medie 15 copii/grupa; maxim 20 de copii/grupa) pentru gradinita si 3 grupe (in medie 7 copii/grupa; maxim 9 copii/grupa) pentru cresa.
Conceputa ca un volum unitar, reprezentativ, cladirea are caracteristic doua accese principale (unul pentru cresa si unul pentru gradinita) si un acces secundar (pentru personal pe latura nordica). Cladirea are in plan o forma aproximativ dreptunghilara pentru a se integra in terenul pus la dispozitie, fiind compus din volume jucate. Acoperisul este realizat in terasa necirculabila. Inaltimea maxima a cladirii este de 9,25 m de la cota terenului amenajat. Gradinita are o capacitate de 87 de copii si un numar de 30 de personal necesar.
Infrastructura este compusa din fundatii izolate din beton armat conform proiectul de rezistenta. Acestea sunt o retea rectangulara de grinzi continue tip talpa din beton. Structura este formata din 4 tronsoane independente prevazute cu rost seismic. Sistemul structural va fi alcatuit din cadre din beton armat monolit, dispuse pe cele doua directii ortogonale. Planseele peste parter si peste etaj sunt din beton armat monolit si vor asigura efectul de “saiba rigida“ in planul lor. Placile din suprastructura au grosime de 16cm.
Acoperirea constructiei va in sistem terasa necirculabila. Apele pluviale sunt preluate cu ajutorul unei retele de tip gravitational si evacuate in reteaua exterioara de canalizare. Apele sunt directionata catre un bazin de retentie, iar de aici apele vor fi evacuate prin pompare (doua pompe active si una de rezerva) direct in reteaua exterioara de canalizare.
Instalatia de iluminat interior, este realizata cu corpuri de iluminat echipate in general cu lampi florescente, compact florescente dupa mediul ambiant al incaperii in care se instaleaza si respectandu-se nivelele de iluminare impuse de catre normativele in vigoare.
Cladirea are in componenta spatii pentru: acces, activitatile zilnice ale copiilor, activitatile temporare ale copiilor, educatoare si conducere, medic, activitatile gospodaresti si tehnice, jocurile in aer liber.
Investitia este caracterizata de durabilitate si sustenabilitate beneficind de finantare de la Guvernul Romaniei. Proiectul a dovedit, din punct de vedere cost-eficacitate ca este viabil si in plus prezinta o suma importanta de beneficii socio-culturale si care vor duce la cresterea nivelului de trai al locuitorilor.