Spalatorie auto self service, Bucuresti

Proiectul pe care vi-l prezentam face referire la construirea unei spalatorii auto tip self-service in municipiul Bucuresti, in sectorul 6, bulevardul Uverturii.

Alcatuita din sapte boxe, doua platforme si o camera tehnica, investitia propusa va fi edificata pe un teren aflat in proprietate privata. Din punct de vedere arhitectural, imaginea pe care o ofera spalatoria este una contemporana, culorile utilizate fiind potrivite pentru functiunea propusa. Prin fluxul auto propus in incinta se doreste a nu se aglomera traficul de pe bulevardul principal de pe care se face accesul prin crearea ambuteiaj nejustificat. In acest sens, am propus locuri de parcare, o zona de asteptare pentru clienti pana la eliberarea unei boxe. Tabela de marcaj care indica acest lucru este pozitionata pe totemul de la intrare.

Din punct de vedere structural, infrastructura spalatoriei auto este alcatuita din fundatii continue din beton armat, fiecare boxa fiind prevazuta cu o basa care acumuleaza toate lichidele ce pot proveni de la automobile. Acestea sunt conduse apoi cu ajutorul unei pompe la separatorul de hidrocarburi amplasat in interiorul incintei. Apa si substantele de curatare sunt preluate de rigole, filtrate, iar apa rezultata este transmisa prin reteaua de canalizare de pe amplasament catre canalizarea orasului.

Pentru curatarea autovehiculelor se propune ca apa care este preluata de la sursa sa traverseze prin subteran amplasamentul pana in camera tehnica unde sa se stocheze in doua bazine. Primul bazin va fi folosit ca sursa tampon, iar al doilea bazin va fi folosit pentru apa osmozata, apa fiind trecuta printr-un proces de dedurizare si osmozare. In final, apa este transferata la aparatele profesionale de spalare: pompe de spalare cu presiune si nebulizator pentru spumare.

In ciuda faptului ca o spalatorie nu are o suprafata construita mare si poate sa para a fi un proiect relativ simplu, acesta are diverse particularitati când vine vorba de obtinerea avizului de la Agentia Nationala de Protectie a Mediului (ANPM) sau a avizului de la Directia de Sanatate Publica (DSP).

Impactul pe care aceasta investitie il are asupra mediului inconjurator din punct de vedere al nivelului de zgomot sau al poluarii reprezinta un subiect care este foarte detaliat si chiar solicitat prin studii de specialitate. Unul dintre aceste studii de specialitate este studiul de impact realizat de o societate autorizata.

O documentatie intocmita corect bazata fiind pe legislatia in vigoare si pe experienta vasta in domeniu va avea ca rezultat emiterea autorizatiei de construire, si, in consecinta, inceperea executiei lucrarilor pentru realizarea investitiei pe care dumneavoastra o aveti in plan.

Toate proiectele