Continutul Documentatiei Tehnice pentru obtinerea Autorizatiei de Construire (DTAC)

Pentru a obtine autorizatie de construire pentru orice cladire noua, extindere, reamenajare, etc. aveti nevoie de Certificatul de Urbanism, avizele solicitate prin acesta obtinute de la autoritatile desemnate si un proiect intocmit de o firma de proiectare abilitata si autorizata.

Ai nevoie de un proiect sau documentatie tehnica?Documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei  de construire(DTAC) se compune din trei parti: proiectul de arhitectura intocmit de catre un arhitect cu drept de semnatura inregistrat in Tabloul National al Arhitectilor (TNA) administrat de catre Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR), proiectul de rezistenta intocmit de un inginer constructor cu specializare in structuri de rezistenta si proiectul de instalatii intocmit de ingineri de instalatii cu specializari in instalatii electrice, sanitare, termice.

Vezi portofoliul cu lucrarile One Design

Documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de construire (DTAC) este noua denumire acordata fostului proiect de autorizare constructie (PAC) conform modificarilor legislative aprobate. Deasemeni aceasta documentatie este folosita DOAR pentru obtinerea autorizatiei de construire (AC) si nu reprezinta proiectul complet al cladirii. Scopul introducerii acestei documentatii tehnice a fost acela de facilita obtinerea autorizatiei de construire prin diminuarea volumului de maculatura depusa la autoritatile avizatoare. Pentru a putea executa lucrarile de constructie ale unui imobil este necesar intocmirea unui proiect tehnic (PTh) ce include deasemeni toate cele trei specialitati, arhitectura, rezistenta, instalatii.

Intocmirea documentatiei tehnice pentru obtinerea autorizatiei de construire se poate realiza daca beneficiarul ii va furniza arhitectulului detin urmatoarele documente, in copie conform cu originalul:

Documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de construire (DTAC) se poate intocmi in urma discutiilor avute intre arhitect si beneficiar si prin definirea solutiei arhitecturale a viitorului imobil, stabilirea structurii de rezistenta impreuna cu inginerul structurist si a traseelor de instalatii impreuna cu inginerii abilitati. Continutul acestei documentatii repartizat conform celor trei parti enuntate anterior este:

Documentatia pentru obtinerea autorizatiei de construire (DTAC) impreuna cu documentele puse la dispozitie de catre beneficiar si prezentate anterior si avizele obtinute vor fi depuse la serviciul urbanism din cadrul primariei pe raza careia se realizeaza investitia, urmand ca in termen de 30 de zile sa fie eliberata Autorizatia de Construire (AC). 

Contacteaza-ne pentru mai multe detalii

Toate articolele