Cele mai frecvente greseli de amenajare a locuintei si cum pot fi evitate

Atunci cand vine vorba despre decorarea locuintei, unul dintre principalele motive din cauza carora oamenii nu prea au curajul sa incerce lucruri noi este faptul ca le este frica de greseli. Orice eroare aparuta in procesul de amenajare a casei poate insemna costuri suplimentare si multa bataie de cap. Pentru a va ajuta sa evitati astfel de probleme atunci cand alegeti piesele de mobilier, culorile pentru pereti si accesoriile, am pregatit un scurt ghid cu cele mai mari greseli de design, precum si cu solutiile corespunzatoare.

1.  Alegerea culorilor pentru pereti inainte de toate

Desi, cel putin la prima vedere, alegerea culorilor pentru pereti si zugravirea lor reprezinta primul pas pe care trebuie sa il faceti atunci cand incepeti sa amenajati casa, acesta poate complica serios lucrurile ulterior. De ce? Este destul de dificil sa gasiti piesele de mobilier si obiectele din camera in culori care sa se potriveasca perfect cu nuanta deja aleasa pentru pereti.

SOLUTIE - Analizati gamele de produse puse la dispozitie in magazinele de specialitate si alegeti un anumit stil pentru pat, sifonier, canapea, mobila de bucatarie, covor, draperii etc. O anumita paleta de culori. Avand toate aceste lucruri deja stabilite, va fi mult mai usor sa gasiti o culoare de echilibru pentru ele.

2. Cumpararea mobilierului fara a face masuratori inainte

Este foarte greu sa va dati seama de marimea exacta a unui obiect atunci cand este asezat pe podeaua unui showroom de mobila. De aceea, exista riscul ca produsul cumparat fara a fi masurat inainte sa nu se potriveasca deloc in camera de acasa. Se poate sa fie ori prea mic, ori prea mare, ori pur si simplu sa nu se incadreze in tiparul dorit.

SOLUTIE - Inainte de a pleca la cumparaturi si de a alege mobila si obiectele aferente, masurati cu atentie fiecare colt al incaperii pentru a sti exact care sunt dimensiunile necesare. Puteti chiar sa desenati/marcati pe podea forma obiectelor pentru a va face o idee clara. Odata ce aveti masuratorile corecte, va fi foarte simplu sa alegeti mobila potrivita pentru acasa. 

3. Aglomerarea unei camere cu mai multe piese “centrale”

O alta greseala frecvent intalnita este dorinta de a scoate in evidenta cat mai multe piese de mobilier sau obiecte intr-o camera. Imaginati-va cum ar arata niste perdele stralucitoare langa o canapea in nuante foarte puternice. Pe langa faptul ca incarca totul din punct de vedere vizual, acestea vor fi si foarte greu de combinat cu alte elemente.

SOLUTIE - Chiar si in cazul unui design indraznet, mai putin obisnuit, anumite piese (indiferent ca e vorba despre draperii, perne, tablouri etc.) trebuie sa fie simple, sa nu atraga atentia prin ceva anume. Acestea au rolul de a completa piesa centrala a incaperii. Spre exemplu, daca aveti in living o canapea foarte colorata, ea reprezinta punctul focal, asa ca obiectele din jurul sau trebuie sa fie neutre.

 

Pe site-ul nostru, la sectiunea “Portofoliu”, puteti gasi o gama variata de proiecte de amenajari interioare realizate de specialistii One Design. Spor la admirat! 

Toate articolele